- Advertisment-

GoodWe ได้เข้าร่วมทดสอบระบบจัดเก็บพลังงานแสงอาทิตย์ที่จัดโดยมหาวิทยาลัยวิทยาศาสตร์ประยุกต์ (University of Applied Sciences: HTW) ในกรุงเบอร์ลินมาอย่างต่อเนื่องติดต่อกันมาเป็นปีที่ 3 ซึ่งผลที่ออกมาในปีนี้ ก็พิสูจน์ว่า อินเวอร์เตอร์แบบไฮบริดของบริษัท GoodWe และแบตเตอรี่ไฟฟ้าแรงดันสูง ยังคงเป็นผลิตภัณฑ์ที่ประสิทธิภาพโดดเด่นเช่นเดิม 

การประเมินประสิทธิภาพ SPI นี้ เป็นส่วนหนึ่งของโครงการ “Electricity Storage Inspection 2022” ซึ่งผลปรากฎว่า ในกลุ่มระบบกักเก็บพลังงานขนาด 5 และ 10 กิโลวัตต์ จำนวนกว่า 21 ระบบ อินเวอร์เตอร์แบบไฮบริดทั้ง 2 ตัวของ GoodWe ได้แก่ GoodWe ET Series และ GoodWe EH Series นั้น ได้รับการประเมินค่าดัชนี SPI ที่ 93.4% และ 91.2% ตามลำดับ

เครื่องรุ่น 5000-EH Series คว้าอันดับที่ 2 จากการจัดอันดับในกลุ่มขนาดเล็ก (5 Mwh/ a consumption with 5 Kwp PV) ส่วนเครื่องรุ่น  10k-ET Series ได้คะแนนประสิทธิภาพระบบห่างจากผู้ที่ได้อันดับแรก ในกลุ่ม 10 MWh/a consumption with e-car and heat pump เพียง 1.7%

- Advertisment -

และที่สำคัญ GoodWe ได้นำเอาโซลูชั่นระบบกักเก็บพลังงานที่รวมทุกอย่างไว้ที่จุดเดียวเข้ามารองรับตลาดที่กำลังเติบโต โดยยกระดับสมรรถนะของรุ่น ET Plus+ เพื่อเพิ่มกำลังการผลิตพลังงานและกำลังประจุไฟฟ้าสูงสุด ซึ่งจะทำงานได้อย่างเต็มประสิทธิภาพควบคู่กับแบตเตอรี่ไฟฟ้าแรงดันสูงรุ่นใหม่ล่าสุดอย่าง Lynx Home F Series   

การประเมินดัชนีประสิทธิภาพด้านระบบ หรือ SPI ของ HTW นี้ นับเป็นดัชนีทางเศรษฐศาสตร์และตัวบ่งชี้ว่าระบบกักเก็บพลังงานจริงๆ ที่ได้เข้ารับการทดสอบนั้น สามารถลดค่าใช้จ่ายด้านไฟฟ้าได้มากน้อยเพียงใด โดยเฉพาะเมื่อเปรียบเทียบกับระบบในอุดมคติ  ซึ่งคุณสมบัติที่บ่งบอกถึงประสิทธิภาพที่จะช่วยในการลดต้นทุน อาทิ ประสิทธิภาพการแปลงพลังงาน ความเร็วในการควบคุม หรือ อัตราการกินไฟในช่วงสแตนด์บาย  

อีกหนึ่งจุดสำคัญของการทดสอบประสิทธิภาพครั้งนี้ คือ การออกแบบระบบกักเก็บพลังงาน ซึ่งจากการจำลองแบบและผลวิเคราะห์ที่ออกมา แสดงให้เห็นว่าขนาดของแผงโซลาร์เซลล์และระบบกักเก็บพลังงานที่ตอบสนองได้ตรงความต้องการและคุ้มค่าทางเศรษฐกิจนั้น เป็นปัจจัยที่มีความสำคัญมาก ระบบแผงโซลาร์เซลล์ที่ใหญ่กว่าจะช่วยลดการปล่อยก๊าซคาร์บอนไดออกไซด์ได้มากกว่า

ทั้งนี้ พื้นที่บนหลังคาหลายแห่งที่มีความเหมาะสม ควรถูกนำมาใช้ในการผลิตไฟฟ้าจากพลังงานแสงอาทิตย์ เพื่อเพิ่มความสามารถในการพึ่งพาตนเองด้านพลังงาน และลดการปล่อยก๊าซคาร์บอนไดออกไซด์ในอากาศ ซึ่งการใช้เครื่องอินเวอร์เตอร์แบบไฮบริด 5000-EH Series และ 10k-ET Series ทั้ง 2 รุ่นของ GoodWe ที่ผ่านการทดสอบนี้  รวมไปถึงการติดตั้งระบบกักเก็บพลังงานควบคู่กันไป จะตอบโจทย์เจ้าของบ้านหรืออาคาร ไม่เพียงแต่ในแง่การลดการปล่อยก๊าซคาร์บอนไดออกไซด์เท่านั้น แต่ยังช่วยในด้านค่าใช้จ่าย โดยอุปกรณ์ทั้ง 2 ตัว จะคุ้มทุนภายใน 7 ปี และเมื่อพิจารณาบนพื้นฐานว่าราคาพลังงานจะเพิ่มสูงขึ้น การคืนทุนก็จะมีระยะเวลาที่สั้นลงอีก

โซลูชั่นระบบการกักเก็บพลังงานของ GoodWe

GoodWe มีผลิตภัณฑ์การกักเก็บพลังงานที่หลากหลายที่สุดในตลาด มีทั้งแบบเฟสเดียว แบบ 3 เฟส รวมถึงแบตเตอรี่ไฟฟ้าแรงดันสูงและแรงดันต่ำ GoodWe ลงทุนในการวิจัยและพัฒนาโซลูชั่นระบบการกักเก็บพลังงาน โดยจำลองการใช้ที่แตกต่างกัน ในประเทศที่ค่าไฟฟ้าสูง จำนวนเจ้าของบ้านที่ต้องการจะติดตั้งตัวอินเวอร์เตอร์แบบไฮบริดเพื่อผลิตไฟฟ้าใช้เองให้ได้สูงสุดก็ยิ่งเพิ่มสูงตามไปด้วย และสำหรับในประเทศที่โครงข่ายไฟฟ้า หรือ กริด ไม่มีความเสถียร ผู้บริโภคจะได้รับผลกระทบจากไฟฟ้าดับได้ ซึ่ง ระบบไฮบริดฟังชั่นสำรองของ GoodWe สามารถสร้างความมั่นใจในการจ่ายพลังงานไฟฟ้าที่คงความเสถียรตลอด 24 ชั่วโมง แม้ในสภาพอากาศผันผวน  GoodWe จึงเป็นหนึ่งในโซลูชั่นที่ดีที่สุด ทั้งสำหรับที่อยู่อาศัย และเพื่อการพาณิชย์และอุตสาหกรรม

  • ระบบการทำงานแบบอิสระเต็มกำลัง
  • การทำงานอัจฉริยะและมีประสิทธิภาพ
  • ออกแบบทันสมัยและกะทัดรัด
  • มาตรฐานความปลอดภัยสูงสุด

GoodWe รุ่น ET Plus+ Series เครื่องอินเวอร์เตอร์ระบบกักเก็บพลังงานแบบ 3 เฟส

ทำงานอย่างเป็นอิสระเพื่อประสิทธิภาพสูงสุด

เครื่องอินเวอร์เตอร์ไฮบริดรุ่น ET Plus+  ทำงานผสานกันอย่างลงตัวระหว่างแผงโซลาร์เซลล์และระบบการกักเก็บพลังงาน ได้รับการออกแบบมาเพื่อให้สามารถจ่ายไฟฟ้าได้สูงสุดเต็มประสิทธิภาพสำหรับการผลิตไฟฟ้าจากแสงอาทิตย์เพื่อใช้เองและสำรอง ด้วยระบบควบคุมการใช้ไฟฟ้าเกินกำลังและระดับแรงดันของแบตเตอรี่ที่หลากหลาย รวมไปถึงการติดตั้งก็สามารถจัดวางได้อย่างยืดหยุ่นเหมาะสมตามความต้องการและสภาพแวดล้อมของที่พักอาศัย ปลอดภัยและเป็นที่ไว้วางใจมากยิ่งขึ้นเมื่อใช้ร่วมกับ แบตเตอรี่ Lynx Home ของ GoodWe

แบตเตอรี่ไฟฟ้าแรงดันสูง รุ่น Lynx Home F Series

ระบบแบตเตอรี่แรงดันสูงที่สะดวกและปลอดภัย ทำงานอย่างเป็นอิสระ

อุปกรณ์ในอุดมคติสำหรับการบริหารจัดการพลังงานอัจฉริยะและการสำรองไฟฟ้าที่มีประสิทธิภาพ ระบบแบตเตอรี่แรงดันสูง Lynx Home F เป็นความลงตัวที่สมบูรณ์แบบสำหรับการผลิตไฟฟ้าพลังงานแสงอาทิตย์ในที่พักอาศัย โมดูลแบตเตอรี่ในการตรวจจับด้วยตัวเองและสามารถซ้อนกันทำให้ระบบง่ายต่อการติดตั้ง ในขณะเดียวกัน เทคโนโลยีการใช้ลิเธียมไอออนฟอตเฟตแบตเตอรี่ (Lithium iron phosphate : LFP) ซึ่งเป็นที่ยอมรับก็ช่วยยืนยันถึงความปลอดภัยขั้นสูงสุด โดยเครื่องรุ่น Lynx Home F มีตั้งแต่ 6.6 กิโลวัตต์ชั่วโมง จนถึง 16.4 กิโลวัตต์ชั่วโมง และสามารถใช้ได้กับเครื่องอินเวอร์เตอร์ของ GoodWe ทั้งรุ่น BH / EH / BT / ET

GoodWe รุ่น EH Series เครื่องอินเวอร์เตอร์ระบบกักเก็บพลังงานเฟสเดียว

GoodWe รุ่น EH Series ระบบเฟสเดียว เป็นอินเวอร์เตอร์แบบออนกริด (On Grid Inverter) ที่ได้รับการออกแบบเพื่อนำมาผลิตไฟฟ้าด้วยตัวเองจากการแปลงไฟของพลังงานโซลาร์เซลล์ เครื่องรุ่นนี้เป็นการผสานอย่างลงตัวของแบตเตอรี่แรงดันสูงกับการออกแบบที่มีความยืดหยุ่น  เครื่องรุ่น EH Series มีระดับของเครื่องสำรองไฟฟ้า (UPS) อัตโนมัติโดย เปลี่ยนเข้าสู่โหมดไฟสำรองในเวลาที่น้อยกว่า 10 มิลลิวินาที ทำให้แน่ใจได้ว่าในภาวะโหลดขั้นวิกฤติจะได้รับการจ่ายไฟฟ้าอย่างต่อเนื่อง

เกี่ยวกับ บริษัท GoodWe

GoodWe เป็นบริษัทผู้ผลิตเครื่องอินเวอร์เตอร์พลังงานไฟฟ้าโซลาร์เซลล์และระบบการกักเก็บพลังงานชั้นนำของโลกที่มีชื่อจดทะเบียนในตลาดหลักทรัพย์เซี่ยงไฮ้ (รหัสหุ้นคือ 688390)  ซึ่งบริษัทประกอบด้วยพนักงานมากกว่า 3,000 คน ตั้งอยู่ใน 20 กว่าประเทศทั่วโลกพร้อมด้วยทีมวิศวกรมากกว่า 600 คนที่ทำงานในศูนย์วิจัยและพัฒนาเพื่อสร้างเทคโนโลยีด้านระบบกักเก็บพลังงานที่ล้ำหน้าและเหมาะสมอย่างต่อเนื่อง เครื่องอินเวอร์เตอร์กักเก็บพลังงานของ GoodWe รั้งอันดับ 1 ในระดับโลกจากการจัดอันดับของ Wood Mackenzie ในปี 2563 ซึ่งมีส่วนแบ่งทางการตลาดมากกว่า 15% และติด 1 ใน 10 อันดับโลกในการเป็นบริษัทผู้ผลิตอินเวอร์เตอร์ ภายใต้การจัดลำดับโดย ISH Markit รวมถึงเป็นผู้ผลิตที่ได้รับรางวัล “All Quality Matters” ของ TÜV Rheinland ติดต่อกันเป็นปีที่ 6 และยังคงรั้งตำแหน่งในระดับท็อปด้านคุณภาพของผลิตภัณฑ์ ผลงานด้านผลิตภัณฑ์และโซลูชั่นมากมายของGoodWe สำหรับระบบพลังงานไฟฟ้าแสงอาทิตย์จากโซลาร์เซลล์เพื่อที่อยู่อาศัย เพื่อเชิงพาณิชย์และคุณประโยชน์อื่นๆได้รับการรับประกันในการส่งต่อประสิทธิภาพระดับสูงและคุณภาพที่น่าเชื่อถือไปทั่วโลก หากสนใจข้อมูลเพิ่มเติม สามารถเข้าเยี่ยมชมได้ที่ goodwe.com


Again! GoodWe turns out to be the best Asian manufacturer in 2022 SPI test

As a faithful participant, GoodWe has taken part in the PV storage test by University of Applied Sciences (HTW) in Berlin for consecutive 3 years! The results never let us down. According to this year’s examination, GoodWe’s hybrid inverters and high-voltage batteries stole the spotlight once again.

A total of 21 different storage systems in the 5 and 10 kilowatts power classes were examined to determine the System Performance Index (SPI) as part of the “Electricity Storage Inspection 2022”. The two GoodWe hybrid inverters tested, GoodWe ET and GoodWe EH, achieved a System Performance Index (SPI) of 93.4% and 91.2% respectively together with BYD batteries.

With this exceptional system efficiency, the GoodWe 5000-EH successfully secured 2nd place in the smaller reference case (5MWh/a consumption with 5kWp PV). The GoodWe 10k-ET also performed very well and is only 1.7 percentage points away from the best-placed system in the second reference case (10 MWh/a consumption with e-car and heat pump). Worth mentioning is that GoodWe[A1]  has launched the upgraded version ET PLUS+ with greater performance, bringing values of high power generation and charging power for optimal energy harvest. Perfectly compatible with brand new high-voltage battery Lynx Home F Series, GoodWe’s introduces the one-stop-shop energy storage solution to the market.

The System Performance Index (SPI) determined by the HTW researchers is an economic index and indicates how much the tested storage system reduces electricity costs compared to an ideal storage system[A2] . The better the efficiency-related properties, such as conversion efficiencies, control speeds or standby consumption, the higher the cost savings achieved. The difference one point makes in terms of cost can be determined with a high degree of accuracy.

Another focus of the study is the design of PV storage systems. The simulations and analyses carried out show that sizing the PV system as well as the storage system according to demand is particularly important from an economic standpoint. The larger the PV system, the higher the spared CO2 emissions. Any suitable roof surface should be used to produce solar electricity in order to increase the degree of self-sufficiency and reduce CO2 emissions. The use of the two tested GoodWe hybrid inverters[A3]  5000-EH and 10k-ET and the installation of a simple PV storage system pays off for a homeowner not only in terms of CO2 emissions, but also financially, as they can break even within seven years. Based on rising energy prices, the payback period will shorten even further.

GoodWe Energy Storage Solutions

GoodWe has the widest range of storage products in the market, covering single-phase, three-phase, high voltage and low voltage batteries. GoodWe invests heavily in researching and developing storage solutions in different application scenarios. In countries where electricity prices are high, an increasing number of homeowners prefer to install hybrid inverters to maximize self-consumption. GoodWe’s back-up function ensures stable power supply for 24 hours in extreme weather conditions. In countries where the grid is unstable or in poor conditions, consumers are affected by power outages. GoodWe Hybrid systems are the best solution for a steady uninterrupted power supply for the residential and C&I segment.

  • Optimized energy autonomy
  • Smart and efficient operations
  • Modern and compact design
  • Highest safety standards

GoodWe ET PLUS+ Series[A4] , Three-phase Energy Storage Inverter

Smart optimization of energy autonomy across residential ecosystems

Operating at the heart of the integrated PV power and storage system, our ET Plus+ hybrid inverters are designed to maximize energy output, enhance self-consumption and facilitate back-up power. With intelligent load controls and wide battery voltage range, the set-up can be flexibly configurated to meet individual needs across the residential ecosystem. Combine with GoodWe battery system Lynx Home F for a safe and reliable energy storage solution.

Lynx Home F Series[A5] , High voltage battery

Safe and convenient HV battery system for PV power back-up and energy autonomy

Ideal for smart energy management and back-up optimization, high-voltage (HV) battery system Lynx Home F is a perfect match for residential solar systems. The stackable, self-detecting battery modules make the system especially easy to install, while the reliable lithium iron phosphate (LFP) battery cell technology ensures maximum safety. Lynx Home F offers a wide capacity range from 6.6 kWh to 16.4 kWh and is compatible with GoodWe BH/EH/BT/ET inverters.

GoodWe EH Series[A6] , Single-phase Energy Storage Inverter

The GoodWe EH Series is a single-phase, on-grid inverter that is designed to maximize self-consumption of PV energy. The EH is compatible with high voltage batteries to empower a flexible system design. As the core of reliable electricity supply, EH series can automatically realize the UPS-level switching to the back-up mode in less than 10 ms, ensuring that critical loads experience with no interruption. Being communicative by supporting multiple communication protocols, it allows for smart home integration and maximized system status transparency.

About GoodWe:

GoodWe is a world-leading PV inverter and energy storage systems manufacturer[A7]  listed on the Shanghai Stock Exchange (Stock Code: 688390). The company has more than 3,000 employees located in 20 different countries and a team of over 600 engineers working at its R&D centers to continuously optimize and advance energy storage technology. GoodWe storage inverters were ranked No. 1 globally by Wood Mackenzie in 2020, with over 15% market share, and the company was ranked one of the world’s Top 10 inverter suppliers by IHS Markit. Having achieved over six consecutive TÜV Rheinland “All Quality Matters” awards and consistently being ranked at the top in terms of overall product quality, GoodWe’s comprehensive portfolio of products and solutions for residential, commercial, and utility-scale PV systems is guaranteed to deliver high performance and reliable quality across the board. For more information, please visit goodwe.com.


Advertisment